Om oss

Kilhuslia gård eies og drives av Eivind og Heidi Haukebøe Vik. Gården ligger på Kilhus, 4 km fra Harstad sentrum. Eivind er lærer med master i mattedidaktikk. Heidi er psykologspesialist. Vi har lengre erfaring med jobb i psykisk helsevern og i skoleverket. I møte med mennesker, både yngre og eldre, har vi sett viktigheten av å se hele mennesket for å fremme utvikling og vekst. Vi ønsker derfor å tilby et helhetlig behandlingstilbud gjennom opplevelser av mestring på gården, skape gode relasjoner, være i fysisk aktivitet og samtidig ha muligheten til å jobbe med indre mentale prosesser i terapi eller gjennom kurs/veiledning. Ved å bruke naturen og gården for utviklingsarbeid, opplæring, meningsfulle aktiviteter, terapi og arbeidsutprøving, vil vi kunne gi et unikt og tilpasset tilbud til barn og voksne. 


Mer om oss

Eivind Haukebøe Vik har jobbet som lærer på barneskole, ungdomsskole, videregående skole og på universitetet som lærer de siste 15 årene. Han har gått på lærerhøyskolen og tatt en master i matematikkdidaktikk.

Heidi Haukebøe Vik har jobbet på UNN i 11 år som psykolog på BUP, døgnenhet, ambulant akutteam, voksenpsykiatrisk poliklinikk, samt som enhetsleder og kvaltietsrådgiver. Dette har gitt kompetanse på utredning av psykiske lidelser, personlighet, ADHD og autisme, samt behandling av psykiske lidelser som depresjon, angst, traumer, livskriser, personlighetsforstyrrelser med mer. Heidi er psykologspesialist i voksenpsykologi og har et års etterutdanning/kurs i komplekse traumer, et års kurs i Acceptance and commitment therapy, kurs i bruk av SCID-II intervju og MINI nevropsykiatrisk intervju.

Gårdsfolket

Før i tiden var det gjerne mange som bodde på gårdene og hjalp til med arbeidet. Vi er også heldige med å ha flotte mennesker som bor på gården. Heidi og Eivind har tre unger som gjerne deltar i gårdsarbeidet (dog utvalgte oppgaver) og lager liv på gården. I tillegg bor kårfolket ved siden av nyfjøset. Elin og Kåre har begge jobbet i mange år som lærere, og selv om de er pensjonerte nå jobber de ikke mindre på gården likevel. På den eldre delen av gården bor Eivind si søster med sin familie. Deres tre barn er stadig sammen med våre og alle hjelper til med de større sesongbaserte oppgavene som stadig dukker opp år etter år. Foreldrene til Heidi bor i byen, men er meget deltakende i gårdslivet, og moren til Heidi har vokst opp med gård og sauehold.